• 0

Vilka hundraser & kattraser passar bäst med barn?

Category : Okategoriserade

Det är inte helt lätt att veta vilken hund- eller kattras som passar bäst som ny familjemedlem. Generellt sägs det att stora hundraser passar bättre för små barn, då de små barnen inte har sin motorik helt utvecklad vilket kan leda till att de kan skada en liten hund. Ett barn har oftast ingen känsla över vad som kan vara ett för hårt slag eller grepp mot en mindre varelse. Även om det inte är meningen från barnet, så kan mindre och ömtåliga hundraser skadas allvarligt. Detta är självklart viktigt att föräldern eller den ansvariga vuxna ägaren att kontrollera att barn inte skadar den lilla hunden. Läs mer om barn och hundar här.

Nästan tvärtom med stora hundraser och små barn då de stora hundraserna, som kan väga upp åt 50 kg, kan skada det lilla barnet genom sin tyngd. Skulle en stor hund oavsiktligt sätta sig på ett litet barn kan barnet skadas allvarligt, i värsta fall.

Generellt ska alltid en vuxen person ha uppsikt över barn som leker med en hund. Det är alltid viktigt att låta hunden vila och sova när den behöver det. Då är det även den vuxna personen som ansvarar och ser till att hunden får vila på sin plats i en lugn miljö utan att bli störd.

En hund ska aldrig bli störd när den äter eller dricker. Då behöver den lugn och ro utan att bli stressad. Barnen ska aldrig mata hunden med mat som kan vara skadligt eller till och med giftigt för hunden, exempel på dem är vitlök, lök, choklad, koffein, xylitol med mera. Skulle hunden få i sig några av nämnda ämnen ska en veterinär kontaktas akut, alternativt åka direkt till en veterinärklinik.

Innan ett hund eller katt köp genomförs så ska man tänka igenom om det finns tillräckligt med tid för att ge en liten valp all kärlek, omvårdnad och uppfostran som den förtjänar.

 

 

 

 


Leave a Reply

Search

HI THERE

We want you to enjoy this page as much as possible. Please let us know if there is anything that you miss on this page. We want Best Dog Breed For Children to be the best website out there!

Categories

Dog & Cat food

We want pets to feel the best at all times.  That is our goal and for that reason we work hard each day to give pet owners the best infomation on how to treat pets the best possible way. We post newsletter consisting of tips on things you can do in everyday Life that brings joy for both you and your pet.